Image Alt

Етно група ВАСИЛИС – инспирацију налазимо на пробама

Етно група ВАСИЛИС – инспирацију налазимо на пробама

ЂУРЂЕВО: Певачка група „Василис” настала је 2018. године и окупила је искусне певаче из Ђурђева. Са циљем да разбију засићеност једноличном музиком у овој средини, одлучили су да се посвете чувању традиционалне балканске музике, али уз додавање личне ноте групе.

Пажљиво креирајући аранжмане, чувају изворне песме од заборава, али такође промовишу и приближавају ову музику и млађим генерацијама. „Василис“ чини девет певача и мини окрестар који се састоји од клавира, гитаре, фруле и тарабуке. Састају се бар два пута недељно, а и чешће када им предстоји наступ.

Чланови кажу да певање у групи има терапеутски ефекат. Члан групе и један од оснивача Оливера Сапањош каже да је „Василис” чедо којем радо долазе када желе да побегну од напорне свакодневнице.

– Инспирацију проналазимо на самим пробама, где заједно делимо идеје о аранжманима, али такође имамо узоре у реномираним и познатим етно групама. Наше чедо је за мене група дивних и посвећених људи окупљених око заједничког циља, а то је промовисање и чување наше богате културне баштине – истакла је Сапањош.

Етно група „Василис“ одржаће традиционални годишњи концерт у суботу, 2. децембра од 19 часова у холу ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Ђурђеву. Концерт ће увеличати и гости, певачке групе из Ђурђева, Каћа и Титела.

М. Рашић

Извор. ДНЕВНИК

Фото: https://www.facebook.com/vasilis.etno/

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish