Image Alt

Реновирали су стару кућу и направили рај на 90 км од Београда

Реновирали су стару кућу и направили рај на 90 км од Београда

Када је завршила факултет Милица није имала жељу да попут многих њених вршњакиња остане у великом граду. Љубав према природи и према Бојану вратила ју је на село, где су свили своје породично гнездо.

На имању предака у селу Варнице подно Острвице Антонијевићи сложно раде и граде, али и показују да се веома лепо и квалитетно може живети на селу. Способни и иновативни одлучили су да се баве сеоским туризмом и то већ пар година раде са успехом.

“У овом крају Србије, Бог није штедео на природној лепоти и то не могу да замене сиве улице и светла града. Бојан и ја гајимо исту љубав према природи и селу и за нас није било дилеме где ћемо наставити свој живот. Уз много труда и залагања почели смо да се бавимо сеоским туризмом. Реновирали смо стару кућу из 1902. године и од ње направили етно објекат, којим су гости заиста одушевљени. Јер, кад дођу код нас заиста одморе и тело и душу у сеоском амбијенту, рекла је за РИНУ Милица.

Илустрација: Од старог објекта Милица и Бојан су направили етно објекат

Ослоњени на сопствене снаге, Милица и Бојан, заједнички – камен по камен граде своју породицу, али и свој посао. Ништа им није тешко, а њихов труд пепознали су гости из свих делова Србије, али и региона.

-“Наше село одлично је позиционирано и има велики туристички потенцијал. Острвица која се налази у непосредној близини веома је атрактивна и привлачи све више љубитеља природе. Сваки гост који је дошао једном, увек се враћа. У Варницама је лепо и лети и зими, па се надамо да ће у будућности туристичка сезона трајати 365 дана у години. Наши гости који су из Београда долазили код нас, толико им се свидело да су после и само купили кућу у нашем селу и желе ту да живе”, каже Милица.

За наредне године, како кажу, имају велике планове, желе да прошире своје смештајне капацитете како би њихово домаћинство могло да прими још гостију. Уз осмех и велику вољу, надају се да успех неће изостати.

“Ми живимо овде, ту је наша кућа и ту расте наша кћерка. Све то најбоље из овог краја желимо да пренесемо и нашим гостима који дођу. Радимо овај посао пуног срца, иако некада није лако, нема одустајања и следећих година желимо да проширимо наше етно домаћинство”, рекла је Милица.

Варнице одликује изузетно чист ваздух, природна изворишта воде, разноликост пејзажа, домаћа храна. Село је на само 90 километара удаљено од Београда и прави је природни рај.

Илустрација: На трпези домаћа храна а има шта и да се попије

Уз вољу ових младих људи, у наредним годинама могло би се наћи уцртано на туристичкој мапи Србије. Милица и Бојан без сумње показују, да уколико оваквих парова буде више, села у Шумадији дефинитивно имају будућност.

Извор: https://biznis.telegraf.rs/agro-biz/3808056-milica-i-bojan-se-bave-seoskim-turizmom

Printscreen Facebook/Етно кућа Острвица

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish