Image Alt

Некад у опери а сад пева у свом селу

Некад у опери а сад пева у свом селу

Свуда прођи кући дођи, тако би се могло рећи за Милана Марковића (69), рођеног Београђанина, који је град заменио за чист ваздух, мир и лепоту.

Он је оперски певач који је својим гласом одушевљавао многе, али иако је пропутовао скоро цео свет, вратио се да оствари своје снове у селу Белосавци надомак Тополе, где је као младић долазио код своје мајке.

Међутим, кад се вратио затекао је голу земљу коју је изнова оживео.

Направио је пет језера и сада је његово имање једно од најлепших.
– Пре него сам купио ове парцеле, комшије су причале да на овом месту постоји неки пиштавац. Ту је била јаруга, попадало дрвеће, маховине али ја сам то место оплеменио. Како сам приметио да влажи вода, одлучио сам да одем и разгрнем то да видим има ли ту живота. Било је преко 30 цм трулежи, очистио сам као каналић али се ништа није видело тог тренутка. Наредног јутра, када сам отишао ту је текла вода, после тога сам купио ту парцелу потом и суседну и направили смо укупно пет језера – прича Милан за РИНУ.

Његов сан још увек није остварен у потпуности, јер је планова доста, и очекује да ће их успешно релаизовати један по један. Жели да у свом јединственом парку природе направи и камп насеље, како би и други уживали у оном што је направио.

– Путовао сам по целом свету, само у Јапану и у Аустралији нисам био. Увек сам са собом носио камеру и бележио сваки детаљ, све ово ја сам виђао по свету, а ето укомпоновао сам овде и одлучио да Тополи и овом крају пружим сву лепоту на једном месту. Планирам да окачим ту пар бунгалова, направим шведску сауну. Мреже за спавање би поставио у у багремовој шуми, а ту су и камп кућице – поносно објашњава Милан.

Овај вредни Београђанин, каже да у животу само поп није био, али је ипак његово главно занимање било опера.

– Био сам возач камиона, конобар, кувар, зидар. Радио сам све послове и нисам бирао, само да зарадим и преживим, тако вам је то у иностранству. 25 година сам певао у опери у Мајнцу, певао сам у Крсманцу у хору југословенске народне армије и у београдској опери – прича Милан, а оно што је најсигурније јесте да од посла никако не бежи, без обзира да ли је у питању опера и шума.

Друштво му прави супруга Елизабете, која због љубави према њему напустила велики град и преселила се у село.

Извор: https://biznis.kurir.rs/moj-biznis/4306552/operski-pevac-milan-vratio-se-na-selo-i-planira-biznis-sa-kamp-naseljem

ФОТО: Printscreen Facebook Милан Марковић

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish