Image Alt

На сајму туризма у Новом Саду 240 излагача из 11 земаља

На сајму туризма у Новом Саду 240 излагача из 11 земаља

НА 54. сајму туризма, који ће по други пут бити одржан као самостална манифестација, од 30. новембра до 2. децембра на Новосадсаком сајму, наступиће 240 излагача из 11 земаља.

То је на данашњој конференцији за новинаре потврдио Никола Ловрић, генерални директор, и нагласио да ће улаз за посетиоце, поводом године у којој се обележава читав век од оснивања Новосадског сајма, бити бесплатан, као и чињеницу да ће поред европских земаља учествовати и Непал, Индија и Камерун.

Регија- партнер овогодишње манифестације туризма, коју подржавају Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Туристичке организације Новог Сада и Војводине, је Бока Которска. Тим поводом је Невенка Ћировић, генерална конзулка Црне Горе у Србији, у први план истакла промоције дочека Нове године и зимске туристичке сезоне , посебно у Херцег Новом, Будви, Котору и Тивту.

– У смирај ове године на Црногорском приморју и у неколико градова, наступиће звезде естраде из региона, а када је реч о расту цена у зимској туристичкој сезони, он ће бити симболичан и принудан, али свакако ћемо гледати да се то избегне- рекла је Ћировићева.

Покрајински секретар за привреду и туризам, Ненад Иванишевић, нагласио је да овогодишњи сајам туризма, поред врхунских садржаја,карактеришу и додатне чињенице.

Јубилеји

Новосадски сајам током целе године обележава век постојања, али то није и једини јубилеј о којем ће се говорити на Сајму туризма. Јер, туристичка организација Златибор ће обележити 130 година организованог туризма на планинској лепотици, ТО Града Пожаревца – 60. Љубичевске коњичке игре, Земун ће обележити 50 година, Сурчин 20 година, а ТО Општине Нови Бечеј 10 година успешног рада.

– Пре свега, реч је о бесплатном улазу за посетиоце, што доприноси укупној манифестацији, окупиће се добитници признања “Најбоље из Војводине” и видећемо будућност туризма на делу с обзиром на то да се представљају и образовне установе које у свом профилу садрже ту привредну грану- рекао је Иванишевић.

Зимска туристичка понуда Војводине биће посебно представљена на штандовима туристичких организација покрајине и града, с акцентом на Фрушкогорје, што су нагласили Милица Шушњић и Бранислав Кнежевић, челници новосадских туроператера.

– Туристичка организација Новог Сада је за овогодишњу смотру туристичких посленика имала посебну кампању, што се нарочито одразило на смештајне капацитете, с обзиром на то да се тражи кревет више. Најављени су бројни гости, туроператери из региона, што ће посебно значити посетиоцима за које је припремљен и садржајан пратећи програм. Представићемо зимску туристичку понуду Новог Сада, дигиталне мапе града и Фрушке горе, Новосадски вински пут и посебно, Сремске Карловце- рекао је Кнежевић, директор ТОНС-а.

Извор: Новости

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish