Image Alt

Етно село Радосављевић крај манастира Лелић

Етно село Радосављевић крај манастира Лелић

Етно село Лелић је новоизграђени туристички објекат на узвишењу изнад манастира Лелић. Комплекс располаже са 6 вајата, или смештајних јединица које имају од 3 до 9 кревета. Сви апартмани модерно су опремљени за прихват гостију. Свака смештајна јединица има тв уређај, купатило и све друго потребно за удобан смештај гостију.

У оквиру самог комплекса налази се велики ресторан из којег се пружа фантастичан поглед на цело село, околину и сам манастир Лелић до кога се лако стиже петоминутном шетњом. У понуди овог етно села је и домаћа храна кроз сва три оброка , а могуће је ићи у оквиру група. Цена смештаја је 10 евра, полу пансиона односно ноћења са доручком и вечером је 20 евра, а пун пансион кошта 25 евра.
Наш домаћин Зоран Радосављевић, који је ово етно село изградио на својој дедовини, каже да је мукотрпно претходних десетак година радио и улагао у овај пројекат и да ни сам не зна колико је новца утрошено, али свакако преко 200.000 евра без помоћи државе. Сада је конкурисао код Министарства пољопривреде за довршетак радова на опремању целог газдинства и нада се подршци. Он за Агробизнис магазин каже да имају мало имање и велике жеље да што више домаћих специјалитета из села пласирају кроз њихов објекат: “Ја сам пре свега у ово улагао да би ми деца овде остала и опстала, то је за мене највећа зарада, ако тако може да се каже. Надамо се наравно да ће се инвестиција исплатити. Сви из куће радимо, деца, будућа снајка, зет, супруга у зависности од тренутних потреба” појашњава наш домаћин док послужује недавно припремљене сушене производе од меса и сир и кајмак, а наравно ту је и добра домаћа шљивовица која се пече у скоро сваком домаћинству у Лелићу и наравно целом ваљевском крају.

Недалеко од Лилића и етно села налази се још један познат манастир Ћелије, где се налазе мошти Аве Јустина Ћелијског, тако да поред етно туризма овај објекат се уклапа и у потребе верског туризма. О квалитету смештаја и услуге говори и категорија коју има, а то су велике четири звездице које није лако заслужити. За љубитеље природе, свежег ваздуха и рекреације ово је заиста место где ће уживати, јер поред манастира Ћелије протиче и једна од најчистијих река Европе, веома хладан а понекад и брз Градац.

Етно село Лелић налази се на свега 6 км од Ваљева, са добром путном инфраструктуром која омогућава долазак у свако доба године возилима. У склопу објекта је и сала погодна за презентације и организацију стручних скупова, опремљена са аудио и видео опремом што даје нову могућност унапређења конгересног туризма у ваљевском крају. Ако се има у виду да се број сеоских домаћинстава које пружају туристичке услуге значајно увећао те су и порасле могућнсти за прихват већих група у исто време. Очекује се да у наредном периоду овај тренд буде још бољи јер су туристи сада толико заинтересовани за посету манастирима да одседају и у местима удаљеним 20 до 30 км од Лелића. Иначе, од Лелића до Дивчибара има само 44 км, а до аеродрома 115. Након завршетка ауто пута Милош Велики брзина доласка да Ваљева је сада на око један сат, а спајањем града на тај ауто пут биће још брже и лакше доћи до ове етно и верске туристичке дестинације.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish