Image Alt

14. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини

14. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини

ШТРУДЛА КАО ГАСТРО ЕВЕРГРИН На Сајму стваралаштва сеоских жена у Војводини „Доловке“ освојиле прво место у категорији БРЕНДИНГ (ФОТО)

Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини је традиционална манифестација Завода за равноправност полова која се сваке године одржава у другом граду Војводине а поводом обележавања 15. октобра – Међународног дана сеоских жена, када земље широм света различитим активностима указују на посебан допринос жена на селу, на њихову кључну улогу у унапређењу пољопривреде и руралног развоја, унапређењу квалитета хране и елиминисању сиромаштва на селу.

И ове године на Сајму стваралаштва су биле изложене рукотворине и производи женских сеоских организација из целе Војводине, а посетиоци су имали прилику да пробају и традиционалну војвођанску храну припремљену по старинским рецептима.


Прво место за „брендинг“ освојиле Доловке

Удружење жена Доловке је на овогодишњем Сајму стваралаштва у Алибунару остварило изванредан успех освајањем првог места у категорији „брендинг“.

Њихов ангажман и посвећеност изградњи препознатљивог бренда нису само донели заслужено признање, већ су и отворили врата за будуће иницијативе и пројекте које ће инспирисати жене широм региона. Овај успех показује да су страст, рад и заједништво кључни фактори за остваривање амбициозних циљева.


Поред изложбеног дела, Сајам је био и продајног карактера тако да су жене са села биле у прилици да прикажу свој рад и добију признања за свој труд, вештине и допринос локалном развоју.

Овогодишњи Сајам посетили су и Верица Лазић, саветница председника Републике Србије и Милош Вучевић, потпредседник Владе Србије и министар одбране.

Овај догађај се одржао у организацији општине Алибунар и Туристичке организације општине Алибунар под покровитељством Завода за равноправност полова и Покрајинске владе.

Извор: Панчевац, ДНЕВНИК

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish