Image Alt

Покушаће да обнове дедовину за само 3000 евра. Шта мислите да ли ће успети?

Покушаће да обнове дедовину за само 3000 евра. Шта мислите да ли ће успети?

Ручно прављење буради је занат кога све мање има, али следећи домаћин серијала Моја дедовина је Димитрије из села Печеног, који је млади пинтор.

Овај момак има 22 године и занат је научио од деде, који је деценијама уназад куповао шуме прелепог храста од кога се прави најлепша бурад. Полако је свог унука учио вештинама, које се преносе век и по са генерације на генерацију, јер је и прадеда нашег домаћина био пинтор.

“Моја дедовина”

Од свих успомена из детињства најомиљенији тренуци настали су у чукундединој колиби, на обронцима планине Котленик, у брдима изнад села, у атарима где нема пута и струје. На том месту је кућица стара стотину година из које се цела фамилија спустила у село због недостатка воде и путева пре пола деценије. Баш то место за домаћина Моје дедовине је место на које жели да једног дана доводи потомке.

“Моја дедовина”

У три дана са само три хиљаде евра покушаћемо да обновимо колибу блатњару – што ће деловати као немогуће. Домаћин је дужан да организује испомоћ (мобу) пријатеља, комшија, кумова, рођака да пробају да направе чудо.

“Моја дедовина”

Пријаве за селдећу сезону, која се снима у марту 2024. године трају и прича о дедовини, породици и слике се шаљу на mojadedovinarts@gmail.com 

“Моја дедовина”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish