Image Alt

Врхунски сиреви на смедеревцу

Врхунски сиреви на смедеревцу

Пољопривредно газдинство Тадић бави се прерадом крављег млека. Поред стандардне понуде сира и кајмака,Тадићи праве и полутврди димљени сир. Сир направљен од млека масноће минимум 20 процената породица Тадић из Доње Буковице, код Ваљева, дими на чистој буковини. Доња Буковица је у Колубарском округу, у подножју планине Медведник. Систем рада је на традиционалан начин, шерпа, смедеревац.
– Обрађујемо око четири хектара, а један део имања су ливаде и пашњаци. Све што се сеје користи се за исхрану стоке. Имамо осам крава, које на дневном нивоу дају 500 литара млека и све прерађујемо у сир, купујемо и од комшија јер нам се тржиште проширује- прича нам Александар и додаје:
– Планови постоје да се тај број повећа у будућности, али видећемо како ће се све одвијати – истакао је он.
– Ми преко 50 година на газдинству производимо сир и кајмак. Отац и мајка су задужени за производњу, сестра и ја за продају и маркетинг. Видели смо да треба да проширимо асортиман тако да смо почели да правимо димљене полутвреде сиреве, на идеју смо дошли када је била корона “, прича нам Александар и додаје:
– Сваке године учествујемо на Сајму шљива у Осечини, тако смо и дошли на идеју да правимо и полутврде сиреве са шљивом, који могу да кажем добро се продају.

Илустрација:  У сиреве стављају чак 19 зачина

Имају 19 зачина који стављају у сиреве: оригано, туцана паприка, коприва, мирођија, сремуш, бибер, босиљак, бели лук, вргањ, маслине, орах, суве шљиве….
Прво су почели да продају преко друштвених мрежа, сада учествују на Фестивалима. Захваљујући учешћу на тим фестивалима малих произвођача проширили су се на територију Београда и сада и ту могу да понуде домаће производе.

Извор: Агробизнис магазин

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish