Image Alt

Тадића сиреви – 20 укуса произведених по ШЕРПА – СМЕДЕРЕВАЦ технологији

Тадића сиреви – 20 укуса произведених по ШЕРПА – СМЕДЕРЕВАЦ технологији

Добри познаваоци прилика у околини Ваљева па и шире добро знају место где могу да купе разне врсте домаћих сирева. Реч је о газдинству Тадић из Доње Буковице. Ми смо једног од чланова породице срели на фестивалу сирева у Беошопинг центру где је вредно радио на промоцији али и продаји сирева из породичне производње.

Ових дана се за потребе фарме  ради пуном паром јер су у великом послу око припреме силаже за исхрану крава. „Помагале су нам комшијe и пријатељи. Иначе, кукуруз смо посејали нешто касније али без обзира на то квалитет зрна је одличан. Све радимо на потпуно природан начин и без употребе било каквих додатака. Нама је то неопходно да бисмо имали квалитетно млеко јер је за наше сиреве потребно такво млеко а са друге стране само тако можемо да одржимо производњу и квалитет и да се одржимо на тржишту као произвођачи висококвалитетног сира“.

Драган Тадић има двоје деце, он, супруга и деца раде заједно на припреми сировина за један од најквалитетнијих производа ваљевског краја – димљени качкаваљ.

Катарина Тадић је дипломирани инжењер саобраћаја и каже да је струка једно, а да се село и традиција воле и живе:“ Овде сам одрасла и не желим да се одрекнем тога. Родитељи су ме уз краве одшколовали и одгајили и време је да се ја одужим за то. Још су баба и деда започели да раде сир и кајмак пре 40 година. Дошло је време короне и схватили смо да нам треба нешто трајније од производа пошто није било могуће продавати робу у сваком тренутку. Сваки од сирева које производимо је специфичан. Сви су димљени са различитим укусима , имамо преко 20 врста укуса тако да смо заокружили процес. Све што произведемо је наше од почетка до краја и такође продамо све као наш  производ“ каже Катарина и додаје да је њихова производња по специфичном технолошком поступку званом Шерпа-Смедеревац. Да ова технологија даје резултате говори и велико интересовање за Тадића сиреве.

Док се ми упознајемо са  Александром Тадићем потрошачи непрестано прилазе, дегустирају, распитују се и купују производе. „Тренутно имамо 8 крава али је у плану да проширимо производњу јер нам потребе за сиревима расту па самим тим и за сировим млеком. Имајући у виду да нам је потребан тачно одређен квалитет млека мораћемо да повећамо број крава. Када су у питању сиреви они су стари 20-30 дана. Различити су у погледу зачина које стављамо. Поред већ препознатљивих укуса са туцаном паприком, бибером, першуном, белим луком и другим сада у понуди имамо и сир са дуван чварцима који смо направили поводом Фестивала дуван чварака у Ваљеву. Јесте да су чварци скупљи од сира али ми смо се одлучили да прилагодимо цену и он је 1600 динара а сви остали су 1400 динара.  Наши сиреви се могу купити и преко интернета. Трудимо се да брзо одговоримо свим захтевима купаца“ расположено прича Александар.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish