Image Alt

Поновиле су прошлогодишњи успех и направиле најбољи ајвар

Поновиле су прошлогодишњи успех и направиле најбољи ајвар

Новка Павић, Љиљана Кери и Мирјана Пилиповић, чланице Удружења жена „Орхидеја“ из Банатског Великог Села, поновиле су прошлогодишњи успех и направиле најбољи ајвар, победивши на гастрономском такмичењу „Изађи ми на теглу“ које се 7. септембра одржало у Кикинди.
1

Фото: Ministarstvo turizma i omladine/printscreen

Друго место припало је чланицама КД „Еђшег“, а треће екипи из Удружења „Јединство“ из Руског Села.

– Рецепт за припрему ајвара свима је познат, а ми додајемо састојак који ће остати тајна. – каже Новка Павић. – Ајвар припремам већ 40 година, а то је обавезна зимница у мојој породици. Упорност, воља, љубав су најважнији када се припрема ајвар, рекла је Новка за портал gradski.online.

Данас караван на кратко излази из Војводине да би пружили прилику мештанима Пожаревца и околине да покажу своје умеће, а Кањижа ће бити домаћин каравана 9. септембра.

После кратке паузе, 14. септембра домаћин каравана ће бити Зрењанин, а Бачка Топола је последња на списку градова у Војводини где ће квалификационо такмичење бити одржано 24. септембра.

 

 

 

 

Сви заинтересовани грађани још увек могу своје екипе пријавити за такмичење у наведеним градовима, а све информације о начину пријаве екипа могу добити преко друштвених мрежа манифестације “Изађи ми на теглу”.

Организатори каравана свим учесницима обезбеђују комплетно опремљен такмичарски штанд, шпорет Смедеревац, потребну количину паприке, дрва, тегле, уље, шећер и со, а такмичари треба да понесу само свој прибор за припремање ајвара. Такође, организатори су се побринули и да такмичење протекне у добром расположењу, па ће у сваком граду бити организован и целодневни забавни програм, уз наградне игре за које су награде обезбедили дугогодишњи пријатељи каравана.

Ајвар ће оцењивати стручни жири, а три најбоље екипе у сваком граду добијају вредне награде, док се победник квалификује у финално такмичење које ће бити одржано 7. октобра у Београду.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish