Image Alt

Качамак негде 30 евра, а негде гратис

Качамак негде 30 евра, а негде гратис

Порција качамака у Колашину 30 евра, на Златибору га дају за џабе
Богатство садржаја оно је што Златибор издваја од осталих туристичких дестинација, а на овој планини увек се труде да изненаде своје посетиоце. Сада је у сарадњи са Златиборским Еко аграром, Голд гондола својим посетиоцима пружила прилику да уживају у топлим залогајима једног од омиљених златиборских јела – качамака уз чашу домаћег, органског млека. Истовремено су љубитељи уметности уживали у „Четкици и чашици“, јединственој игри сликарских боја и топлих напитака.

– Том уметношћу ћемо да обрадујемо и душу и стомак. Пре свега са фантастичним домаћим качамаком и органским млеком из домаће млекаре, које дајемо на поклон гостима, који су на врху Торника у заиста импресивном броју. Други уметнички утисак односи се на уживање уз послузење заједно са сликањем под водећом ,,четкицом’’ академског сликара, а све у овом прелепом амбијенту, рекла је Бојана Божанић директорка Голд гондоле.

Ова гастрономска авантура на Златибору не само да истиче богато културно наслеђе региона, већ наглашава значај очувања традиционалних метода припреме хране и коришћења искључиво природних, органских састојака.

– Посебно ми је драго да ми имамо шта да понудимо и оваква роба доказује да велики труд и ангажовање стоји иза наших произвођача, наших пољопривредника и овакве окупљања су круна наше делатности. Данашњи посетиоци могу уживати у шољи органског млека и качамаку који је такође са органским сиром и кајмаком као и у овом прелепом златиборском сунцу – једном речју храна и за стомак и за душу“, истакао је Марко Марић директор Златиборског Еко аграра.

Говорећи о концепту уметничког угођаја „Четкице и чашице“ и изузетној популарности коју је за кратко време стекао како међу туристима тако и међу локалним становништвом, директорка Културног центра Чајетина, Даница Јевтић Шишовић је нагласила.

– Цела идеја је била да уз домаћу златиборску ракију сликамо пејзаже по угледу на Божа Ковачевића, а уз чашу вина да сликамо нешто што је сликао Ван Гог на париски начин.Ово је већ трећа радионица и сада је највеће интересовање зато што су људи до сада сазнали како лепо уживо изгледа. Ово је пакет који се сваког четвртка може купити уз вожњу Голд гондолом и овде, на Торнику, уживати уз цртање и сликање. Људи су са одушевљењем ову активност прихватили, а сваку своју слику ће понети са собом као успомену са зимовања.

Како су задовољни посетиоци закључили, овај несвакидашњи спој уметности за стомак и душу додатно им је употпунио боравак у бајковитом зимском амбијенту.

Извор: БЛИЦ, РИНА

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish