Image Alt

За литар ове ракије дају 350.000 динара

За литар ове ракије дају 350.000 динара

Најбоља и најскупља српска ракија ЕМПЕРУС Ресерва Антица је пре неколико дана стављена на аукцију по почетној цени од 250.000 динара, а већ је достигла вртоглаву цену од 350.000 динара На свету постоји ограничен број ових ракија, укупно 954 боце и свака од њих је нумерисана. Флаша ЕМПЕРУС Ресерва Антица шљивовице, која се налази на аукцији је прва из ове серије, а долази у посебном паковању, у кутији са јединственом ознаком 1/954.ЕМПЕРУС Ресерва Антица је освојила многе шампионске титуле за квалитет на разним престижним манифестацијама попут Смотре најбољих српских шљивовица 2023. године, где је у конкуренцији 99 различитих шљивовица проглашена за Најбољу српску шљивовицу – истиче Марко Станковић, директор дестилерије Емперус и додаје да ЕМПЕРУС Ресерва Антица поседује јединствени Сертификат о радиокарбонском датирању издат од стране СУЕРЦ-а (Сцоттисх Университиес Енвиронментал Ресеарцх Центре) у Глазгову. Анализе су потврдиле да је ова ракија произведена пре 30 година с високом вероватноћом од 99,7%, потврђујући аутентичност њеног порекла.

ФОТО: АНАСТАСИЈА МИЛОШЕВИЋ

Професор др. Нинослав Никићевић, ауторитет у свету јаких алкохолних пића, дао је овој ракији највише оцене у својој досадашњој каријери – 19,90, док је међународна комисија оцењивача на Вождовим данима ракије 2023. године дао просечну оцену од 19,66. ЕМПЕРУС Ресерва Антица је, према његовим речима, најбоље оцењени дестилат српске шљивовице у последњих 40 година. ЕМПЕРУС Ресерва Антица је зелено-маслинаста купажа четири дестилата, произведених 1992. и 1993. године, искључиво од старих аутохтоних ракијских сорти шљива, које јој дају и њен типичан мирис. Ова ракија је резултат пажљиво одабраних сорти, стручне дестилације и дугогодишњег одлежавања у храстовим бурадима. Њена богата и комплексна арома носи печат старих аутохтоних сорти шљива – пожегаче и ранковаче, објашњава директор дестилерије и додаје – ЕМПЕРУС Ресерва Антица је на укусу пуна, мирна и хармонична, са израженим нотама ванилина и сувог воћа. Завршница је дуга, топла и мека, вишеслојна и изванредно уравнотежена. Због дугогодишњег одлежавања у храстовим бурадима, ова ракија се пије на собној температури, превасходно као аперитив.

Поред ЕМПЕРУС Ресерва Антица, дестилерија ЕМПЕРУС производи и прву и за сада једину српску ракију са сертификованом географском ознаком по директивама ЕУ – ЕМПЕРУС Шумадијска шљивовица.

Извор: Курир

ФОТО: АНАСТАСИЈА МИЛОШЕВИЋ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish