Image Alt

Верица одушевила посетиоце сајма са коњаком, али нећете веровати од чега га прави!

Верица одушевила посетиоце сајма са коњаком, али нећете веровати од чега га прави!

На овогодишњем 91. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, град Београд је био један од бројних излагача који су привукли велику пажњу посетилаца. На штанду града Београда, међу излагачима, упознали смо и Верицу Раденовић која се бави сакупљањем шипурака и њиховом даљом прерадом.

Госпођа Раденовић истакла је значај традиционалних метода у сакупљању и преради шипурака, наглашавајући како ова пракса не само да чува природу, већ и омогућава производњу висококвалитетних производа. „Традиционалне методе сакупљања шипурака омогућавају очување природних ресурса и производњу органских, квалитетних производа,” рекла је Верице Раденовић. Она је објаснила да се шипурак користи за производњу разних производа, укључујући џемове, сирупе и посебно један уникатни производ – коњак од шипурака.

Коњак од шипурака је специјалитет који је постао веома популаран међу посетиоцима сајма. „Производња коњака од шипурака захтева посебан процес ферментације и дестилације, који даје овом пићу јединствен укус и арому. Ово пиће је савршен пример како традиционална знања и технике могу да се преточе у висококвалитетан производ,” додала је Верице Раденовић. Производња коњака са одлежавањем траје 4 године. Вероватно би јој и председник Макрон честитао на овој идеји.

Њен рад представља пример успешног споја традиције и модерног предузетништва, што је изузетно значајно за развој пољопривреде у Србији. Сајам је био прилика за представљање иновација и размену знања, али и за успостављање нових пословних контаката. Излагачи из различитих делова Србије и света имали су прилику да прикажу своје производе и услуге, док су посетиоци могли да се упознају са најновијим трендовима и технологијама у пољопривредној индустрији.

Поред коњака на штанду су разне тинктуре и чајеви као и сок од мајчине душице и коприве.

Штанд града Београда био је један од централних тачака овогодишњег сајма, привлачећи велики број посетилаца који су били заинтересовани за богату понуду производа и услуга из престонице. Верице Раденовић је својим примером показала како се традиционалне методе могу успешно интегрисати у савремени пословни модел, што је свакако допринело позитивној атмосфери на штанду.

Овогодишњи сајам је још једном потврдио значај ове манифестације за развој и промоцију пољопривреде у Србији, пружајући платформу за представљање најбољих пракси и успостављање нових пословних партнерстава.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish