Image Alt

Локални залогај – Рецепт за љубав

Локални залогај – Рецепт за љубав

У оквиру пројекта „Подршка конкурентности и развоју туризма у региону Браничево-Подунавље“ који има за циљ да унапреди конкурентност регионалне туристичке привреде и подржи развој сектора туризма у целини, Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ уз подршку Града Пожаревца и локалних партнера, организовала је у уторак, 10. октобра 2023. године на Табачкој чаршији у Пожаревцу догађај Локални залогај – Рецепт за љубав.
Циљ догађаја био је да се грађанима Пожаревца и околине презентују чланови регионалног бренда „Локални залогај“ – угоститељи, винарије, дестилерије, пољопривредна газдинства и произвођачи из Браничева и Подунавља, као и ново-осмишљени специјалитети припремљени коришћењем локалних производа.

Тако је, по процени, више од 300 посетилаца уживало у дегустацији неких од најбољих локалних специјалитета ресторана и пољопривредних газдинстава, сирева, зимнице, пчелињих производа, вина и ракија. Посебан ужитак приредио је тим професионалних кувара који су на лицу места припремали ново-осмишљене специјалитете Локални залогај: Пожаревачки свињски филе, Браничевски стек, Жагубичку салату са сиром, Питице са свињским филеом и сремушем, Кувану Хомољску јагњетину у млеку и Торту Црни врх. Кувари су овом приликом присутним угоститељима презентовали процес припреме и презентације самих јела, а посетиоци су дегустирана јела оценили као изузетна. У догађај су активно били укључени и ученици Економско-трговинске школе Пожаревац – Смер кувар и конобар, односно Ђачка задруга Хоризонт који су се представили низом сланих и слатких специјалитета, а такође су и активно учествовали у припреми јела под менторством професионалних кувара.

Поред уживања у храни и пићу, посетиоци су се забавили и у оквиру пратећег програма: малишани су уживали у радионицама сликања и лепих заната, а сви заједно у фотографисању у ретро-костимима, на веспи и уз Заставу 101 и глумцима Аматерског позоришта „Миливоје Живановић“, плесним тачкама које је организовао Плесни клуб Болеро, као и сјајној музици ДЈ Небе и Ансамбла Свирци.
Најчешће постављено питање великог броја посетилаца – кад се планира следећи овакав догађај? обавезује нас да слични догађај поновимо и са задовољством претворимо у традицију.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish