Image Alt

Конгрес руралног туризма у Врднику

Конгрес руралног туризма у Врднику

Конгрес руралног туризма Војводине одржава се у четвртак и петак (30. и 31. маја) у хотелу Термал у Врднику, у организацији Туристичке организације Војводине и Центра за рурални развој Војводине, уз подршку Министарства туризма и омладине, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Гаранцијског фонда АПВ, Развојног фонда АПВ, Смартер АоЕ и медијску подршку “Дневника”.

У оквиру теме руралног туризма и пољопривреде, професор на Пољопривредном факултету у Новом Саду проф. др Бранислав Влаховић представиће могућности пласмана пољопривредно – прехрамбених производа кроз рурални турузам, док ће између осталог, о потенцијалима ИПАРД фондова ће говорити Бојана Аџић из агенције „Consipard”, као и шеф одељење привреде ЛЕР и ЛПА општине Ириг Гордана Џигурски, које ће истаћи и примере из праксе у коришћењу фондова.

Почетак другог дана Конгеса резервисан је за искуства из региона, када ће бити речи о одрживом развоју руралног туризма у Граду Требињу, а биће представљени и примери добре праксе „Herceg House”. На ту тему говориће заменик градоначелника Града Требиња Дражен Бошковић, начелник Одељења за туризам привреду и предузетништво Града Требиња Бојан Вучуревић и Веселин Дутина директор Аграрног фонда Града Требиња, као и Марко Радић из Туристичке организације Републике Српске. Уршка Старц Пеценy и Здравко Козинц из Завода ИСКРИВА из Словеније упознаће публику како функционише умрежавање сеоског туризма и социјалних предузећа.

Постоје и додатне услуге кроз посебне облике туризма, а на примеру „шумског велнеса”, професорица из новосадске Високе пословне школе, др Бојана Ковачевић Берлековић приближиће значај тих активности у руралном амбијенту. Док ће о могућности повезивања удружења жена и пружалаца услуга у руралном туризму говорити Радмила Милановић, председница Удружења жена Јазак.

На тему маркетинга, односно значаја презентације и изгледа домаћинства, о начинима за приближавање тржишту и медијима као алатима за промоцију и унапређење развоја сеоског туризма говориће директорица Туристичке организације Војводине др Наташа Павловић као и др Сандра Полексић, која такође долази из те организације, уз др Драгану Гашевић, професорицу Високе пословне школе, Нови Сад и председницу Удружења туристичких новинара Војводине Гроздану Пашин.

И. Бакмаз

Извор: Дневник

Фото: https://vojvodina.travel/u-susret-kongresu-ruralnog-turizma/

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish