Image Alt

Дрински котлић укус традиције у Вишеграду

Дрински котлић укус традиције у Вишеграду

У Вишеграду се данас одржава 10. по реду јубиларна манифестација „Дрински котлић“ коју организује Туристичка организација Вишеград.

Према најави организатора, свечано отварање манифестације заказано је за 10 часова на платоу испод хотела Вишеград.

Стручни сарадник у ТО Вишеград Бранислав Андрић каже да је до сада је пријављено 17 екипа.

– Ове године поред вишеграђана пријавили су се учесници из сусједних општина, доћи ће такмичари из Ужица, Чачка, Прибоја, а по први пут прикључиће нам се и екипе из Београда и Зајечара, каже Андрић, додајући да су се за такмичење у спремању најбоље рибље чорбе пријавиле и екипе које ће представљати јавне установе и предузећа из Вишеграда.

Илустрација: Детаљ са једне од ранијих манифестација

Андрић истиче да ће поред званичног дијела програма тј. такмичења, Туристичка организација припремити и велики рибљи котлић за дегустацију.

– Овом приликом позивам све наше суграђане да дођу, посјете нашу манифестацију и пробају рибљу чорбу коју припрема организатор али и да дегустирају котлиће других учесника, навео је Андрић.

За све такмичарске екипе по једног шарана за спремање чорбе као и дрва за ложење ватре обезбједила је Туристичка организација.

– Организатор је за побједнике и ове године обезбједио вриједне награде. За освојено треће мјесто награда је 200 КМ и пехар, друго мјесто 300 КМ и пехар, а за освојено прво мјесто награда је 400 конвертибилних марака и пехар, рекао је Андрић.

Током манифестације све такмичаре као и госте увесељаваће тамбурашки оркестар „Стари ђерам“ из Ужица.

Покровитељ манифестације „Дрински котлић“ је општина Вишеград.

Извор: https://seesrpska.com/ukusi-tradicije-stize-jubilarni-drinski-kotlic/

ФОТО: ТО Вишеград/ Facebook

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish