Image Alt

Витезови на Смедеревској тврђави

Витезови на Смедеревској тврђави

У Малом граду Смедеревске тврђаве последњег викенда у мају, од 26. до 28. одржава се међународни фестивал “Витезови и Легенде”. У звуке фанфара, наковња и звезцкање оклопа у аутентичном простору Смедеревске тврђаве, у последњој српској средњовековној престоници, верно ће бити приказан амбијент тадашњег времена.
Ова традиционална манифестација слави наслеђе Смедеревске тврђаве, окупљајући витезове широм Европе који ће вас током трајања ове манифестације вратити у чаролију средњег века. Током овог викенда, имаћете прилику да уживате у друштву модерних бораца у оклопима и њиховим причама из векова уназад, гледате витешке турнире и посетите аутентични средњовековни базар.
За посетиоце ће бити приређен средњовековни турнир у мачевању и стреличарству, у старим занатским радионицама и базару рукотворина. За најмлађе посетиоце биће организована мала школа мачевања и стреличарства.

Сјај средњовековног двора дочараће и сликарске радионице и изложбе, као и школе калиграфије, хералдике и дворског плеса.Такође, посетиоци могу упознати витезове, сазнати висе о оружју, оклопима и занатима попут ковачког, ткачког и кожарског.

Извор: Агробизнис магазин и ТОС

ФОТО: ТОС/ Facebook

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish