Image Alt

Како најповољније искористити туристичке ваучере?

Како најповољније искористити туристичке ваучере?

Сви ваучери за субвенционисани одмор у Србији, вредни по 10.000 динара, подељени су већ првог дана пријаве. Удружење „Моја Србија“ упутило је позив Влади Србије да због огромног интересовања пусти у оптицај још 150.000 ваучера.

За 100.000 ваучера који су већ подељени могли су да се пријаве пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, лица старија од 65 година која не остварују право на пензију, као и запослени са примањима до лимита који је повећан на максималних 80.000 динара месечно.

Сви који ваучере и буду добили могу да их искористе за боравак у неком од бројних туристичких места у Србији.

Председник Националне асоцијације туристичких агенција Србије (ТАС) Драган Суботић у разговору за Бизнис.рс каже да, као и претходних година, наши туристи традиционално за одмор на основу ваучера бирају планине и бање.

“Најпопуларнија планина деценијама уназад је Златибор, а од бања Врњачка Бања. То ће и ове године бити тако, јер једноставно и највећи број регистрованих објеката за ваучере је управо из ова два туристичка центра. Међутим, из године у годину све више је интересовања и за Соко Бању, Бању Ковиљачу, Тару, Мокру Гору и Стару планину. Градски туризам, нажалост, није популаран код наших туриста”, оцењује Суботић.

Илустрација: Квалитетан смештај у сеоским домаћинствима на Старој планини

Када је реч о смештају за који се могу користити туристички ваучери, према речима наших саговорника, то се искључиво односи на објекте који су се регистровали и њихов списак може се наћи на сајту Министарства туризма и омладине.

Ваучери се не могу користити за исхрану, плаћање додатних садржаја хотелско-угоститељског објекта, нити за плаћање туристичке или боравишне таксе. Грађани са валидном потврдом резервације од изабраног хотелско-угоститељског објекта захтев за ваучер попуњавају на шалтерима Пошта.

Осим већ поменутих дестинација за које се најчешће одлучују туристи, председник Националне асоцијације туристичких агенција препоручује Стару планину, за коју каже да је неоткривени рај Србије.

“Стара планина је потпуно невероватна у свему. Квалитетан смештај у сеоским домаћинствима, као и неколико добрих хотела са 4*, нуде гостима удобност, комфор, љубазност, традиционалну храну из овог дела Србије. Ово је дестинација за заљубљенике у етно туризам и наравно заљубљенике у чисту нетакнуту природу која обилује фантастичним атракцијама”, наводи Суботић.

На Старој планини за викенд-одмор за две особе у фебруару може се наћи смештај од 30 евра за студио или апартман у приватном смештају, до нешто више од 200 евра за целу викендицу. Када је реч о хотелима на Старој планини, за две особе два ноћења са укљученим доручком коштају од 60 до 90 евра.

Просечна цена смештаја за двоје у Врњачкој Бањи износи између 30 и 40 евра, за два ноћења, где су гостима на располагању за изнајмљивање углавном апартмани, док су цене у хотелима Врњачке Бање од 50 евра за две особе за два ноћења, до 300 евра у луџ хотелима.

Златибор, такође, као једна од најтраженијих дестинација за кориснике туристичких ваучера нуди бројне смештаје, од којих су најјефтинији апартмани по ценама као и у Врњачкој Бањи од 30 до 40 евра за два ноћења за две особе.

Извор: https://biznis.rs/biznis/turizam/gde-najpovoljnije-iskoristiti-turisticke-vaucere-od-10-000-dinara/

ФОТО:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish