Image Alt

Како да се решите мамурлука: Овај текст ће вам добро доћи!

Како да се решите мамурлука: Овај текст ће вам добро доћи!

Нова година и најлуђа ноћ је време када се сви опусте и попију више него што би требало. Након бурне ноћи са доста хране и алкохола долази мамурно јутро, главобоља и све оне последице пијанства.

Умор, жеђ, главобоља, мучнина, вртоглавица, дрхтавица, недостатак фокуса, болови у мишиц́има, несаница и поремец́аји расположења су непријатни симптоми мамурлука.

Постоје бројни признати и мање признати начини како да се решите маурлука, зато је најбоље да овај текст оставите за сутра јер ће вам вероватно затребати.

1. Вода

Алкохол дехидрира организам зато је јако важно да након пијане ноћи пијете доста воде. На тај начин ћете вратити хидираност организма, а и глава ће вас мање болети. У осталом наш народ је давно лепо рекао:”Ко вечера вино (ракија) доручује воду!”

2. Парадајз сок

Парадајз је богат витамином Ц, али и глутатионом, супстанцом коју сам организам производи да би се ослободио токсина. Парадајз је најбоље пити као сок без обзира да ли је куповни или свеж.

Илустрација: Чај од камилице ће смирити грчеве у стомаку

3. Расол од купуса

Трећа проверена ствар која ради, барем по нашим старима је расол. То је слана вода у којој се кисели купус. Осим што је познат као најбољи лек за мамурлук, делује на варење. Пун је витамина, посебно Ц.

4. Чај од камилице

Вероватно вам након пијане ноћи чај од камилице звучи грозно. Али, ако желите да смирите надимање, грчеве и мучнину, посегните за овим чајем. Додајте мало меда у шољу, који је природни шећер и такође помаже код мамурлука.

Илустрација: Банане су богате калијумом који је неопходан да би се победио умор и мамурлук 

5. Банане

Што сте више алкохола попили, то је ваше тело више дехидрирано, а што је већи степен дехидратације, то је већа количина калијума који тело губи. Недостатак калијума изазива осећај умора, а могу се појавити и симптоми као што су грчеви, повраћање и мучнина. Зато је добро јести банане које су богате калијумом и које ће организам вратити у нормалу.

Извор: Етно Србија

ФОТО: Pixabay

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish