Image Alt

Ако је килограм брашна 60 како славски колач кошта 2000 динара?

Ако је килограм брашна 60 како славски колач кошта 2000 динара?

Српска православна црква и њени верници јуче су прославили Светог архангела Михаила познатијег као Аранђеловдан, која је друга најчешћа слава у Србији, одмах после Светог Николе.

Као и сваке године, како би славска трпеза била употпуњена, најважнији део ње је славски колач, а многе домаћице су шокиране његовом овогодишњом ценом која се креће од 1.300 до чак 2.000 динара у појединим престоничким пекарама.

Многе домаћице које не желе или не умеју да умесе славски колач одлучују се за куповину, али због овогодишње цене поједине су одлучиле да ипак саме направе колач.

У појединим београдским пекарама, како је Курир већ писао цена колача достиже чак 2.000 динара, док поручивање код појединих жена које се баве тиме кошта од 1.300 динара.

Илустрација: Цене славског колача су од 1.300 до 2.000 динара

 

Тако се у једној лесковачкој Фејсбук групи појавила објава домаћице која се бави припремом различитих теста за свечане прилике па и славе у којој се наводи и овогодишња цена славског колача.

– Ако је неком потребно за данас имам вишка један славски колач 1.300 динара и кифлице 700 грама посне и један килограм са шунком цена 800 динара – наводи се у објави уз фотографије кифлица и славског колача.

Међутим, многе домаћице које су се пре славе распитале за цене одлучиле су да ипак саме омесе колач, док оне које нису шокиране су због оволиког поскупљења.

– Увек сам до сада куповала славски колач и сећам се када је коштао 500 динара. Разумела бих да онај лепо украшени кошта и до 1.000 динара, али све преко тога је заиста нереална цена те је боље да га умесим па како год да испадне него толике паре да даје. Килограм брашна није ни 60 динара, откуд онда цена славског колача 1.300 динара – прича нам једна домаћица из Лесковца.

Извор: https://biznis.kurir.rs/novcanik/4296776/cena-slavskog-kolaca-2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
en_USEnglish